Увійти в особистий кабінет
/
Реєстрація
пн.- пт.: 10:00-18:00
сб.: 10:00-14:00
Ми у соцмережах
Зворотній дзвінок
Повернутися до статей

Статті

Ензимні пілінги в ізраїльській косметиці. Що це? Як їх застосовувати?

Осіння пора - найкращий час для проведення пілінгів. Проте є такий вид пілінгу, який можна застосовувати і влітку, тільки обов'язково потрібно пам'ятати про хороший захист від сонця (SPF не менше 30).

У цій статті мова піде про ензимні пілінги: що це, як їх правильно застосовувати, плюси і мінуси.

Ензимний або ферментативний пілінг - це косметична процедура, яка застосовується для глибокого очищення шкіри обличчя. В ході даної процедури відмерлі частинки злущуються за рахунок впливу на них ферментів (ензимів) рослинного походження. При попаданні на шкіру ензими розщеплюють речовини, які пов'язують ороговілі клітини шкіри, тим самим сприяючи їх швидкому, делікатному і безболісному злущуванню.

Самим популярними ензимами, які застосовуються в ізраїльській косметиці, є папаїн і бромелайн.

Папаїн видобувається з папайї. По впливу він агресивніший, ніж бромелайн, тому краще підійде для догляду за товстої жирною і проблемною шкірою, схильною до запалень. Даний фермент крім відлущуючого ефекту, надає дезинфікуючу дію і добре вирівнює рельєф шкіри.

Бромелайн отримують з ананаса. Його вплив на шкіру м'якше, ніж папаїна, тому він рекомендований для догляду за тонкою сухою і чутливою шкірою, яка не дуже полюбляє різні відлущуючі процедури. Має протизапальну, протинабрякову, заспокійливу (усуває свербіння) і загоюючи дію, ефективний для лікування акне.

До основних переваг ензимних пілінгів можна віднести їх безболісність, практично повну відсутність побічних ефектів. Також після їх застосування не потрібно час для відновлення, шкірні покриви не лущаться, що дозволяє застосовувати ферментативні ексфоліатори для глибокого очищення шкіри перед важливою подією або заходом. Відлущування за допомогою ензимів можна проводити протягом всього року (і навіть влітку), тільки потрібно пам'ятати про сонцезахисні креми з СПФ не менш 30. Такі пілінги підходять власницям як світлої, так і смаглявої шкіри. Їх можна поєднувати з різними косметичними процедурами (наприклад, чисткою обличчя) і застосовувати як підготовчий етап перед лазерним шліфуванням або перед більш глибокою хімічною ексфоліацією.

В результаті застосування ензимних пілінгів поліпшується насичення клітин шкіри киснем, шкірні покриви добре очищуються від забруднень і себума, попереджаються або знімаються запалення, вирівнюється колір і рельєф шкіри, сповільнюються процеси старіння, зменшуються прояви акне.

Що стосується умов зберігання, то ферментативні пілінги краще зберігати в темному прохолодному місці. Але, коли приходить час їх застосування, для ефективної роботи їм потрібно тепло. Тому вони наносяться на шкіру масажними рухами і часто накриваються вологим теплим рушником. Після глибокого очищення обличчя за допомогою ензимних ексфоліаторов рекомендується нанести маску за типом шкіри або улюблену сироватку.

Серед професійної ізраїльської косметики особливою популярністю користується ензимний пілінг Renew. Enzyme Exfoliator ефективно бореться з різними висипаннями, очищає закупорені пори, освітлює пігментні плями, вирівнює рельєф і колір обличчя. Підходить для будь-якого віку і типу шкіри.

Також хороший ензимний пілінг пропонує бренд Холі Ленд. До складу Enzymatic Peel від Холі Ленд входять екстракти папайї і ананаса. Надає зволожуючий, освітлюючий і омолоджуючий ефект. Після його застосування шкіра виглядає більш свіжою і молодою.

Шанувальниці бренду GIGI не залишать без уваги ензимний гель-пілінг Enzymatic Peeling Gel. Це унікальний засіб, який можна застосовувати як ферментативний пілінг або як масажний засіб з хорошим ковзанням. Ензими, що входять до складу гелю, розчиняють міжклітинні зв'язки і видаляють відмерлі клітини і комедони. А мікрокапсули аскорбінової і лимонної кислоти, під час нанесення «лопаються» і насичують своїм вмістом шкіру. Таким чином, забезпечується хороший освітлюючий, зволожуючий і антиоксидантний ефект. Enzymatic Peeling Gel від GIGI підходить навіть дуже чутливій і куперозній шкірі.

Якщо Ви хочете спробувати пілінг і не знаєте з чого почати, ензимний пілінг - той самий засіб, який потрібний в даний момент. А серед широкого асортименту професійної косметики Холі Ленд, Renew і GIGI можна вибрати продукт, який відповідає Вашим побажанням!

Пам'ятайте, що тільки застосування професійної косметики, перевіреної роками, допоможе зберегти красу і молодість шкіри на довгі роки!