Увійти в особистий кабінет
/
Реєстрація
пн.- пт.: 10:00-18:00
сб.: 10:00-14:00
Ми у соцмережах
Зворотній дзвінок
Повернутися до статей

Статті

Весняний догляд за волоссям: для чого потрібен особливий догляд в цю пору року?

Ось і прийшла довгоочікувана весна. Як хочеться зняти шапку і пройтися без головного убору в ці теплі дні, щоб пасма здорового волосся красиво спускалися по плечах або майоріли на вітру! Але не так сталося, як гадалося ... Після зимових випробувань волосся стає тьмяним, ламким, у нього спостерігається підвищений посічення і випадання, шкіра голови незвично швидко жирніє. Дивлячись на такий стан пасом, виникає бажання знову заховати їх під шапку.

Перш, ніж приступити до весняного відновлення тьмяного волосся, розглянемо, що ж такого відбувається з ним взимку, якщо з настанням тепла локони стають сухими, посіченими і тьмяними пасмами колись здорового волосся.

1. Різкі перепади температур. З домашнього тепла на холод вулиці, потім в опалюване приміщення задушливого офісу. Такий стрес, який волосся відчуває протягом трьох, а то й більше місяців, позначається дуже негативно на стані пасом. Тим більше, якщо під час перебування на холоді вони не заховані під шапку або шарф.

2. Сухе повітря. Висушений повітря опалювальних приміщень сприяє зневоднення волосся. Волоски стають пористими. Виходить замкнуте коло: пористість волосся погано утримує вологу, відсутність якої призводить до ще більшої сухості.

3. Авітаміноз і стрес. Будь-які «неполадки» роботи людського організму відображаються на волоссі і шкірі. Взимку часто хочеться з'їсти чогось солодкого замість корисних фруктів і овочів. Таке харчування сприяє виникненню авітамінозу, який, в свою чергу, призводить до зниження густини волосся.

4. Тісні шапки і тугі зачіски. Вони порушують нормальний кровообіг шкіри, який необхідний для нормального живлення здорових коренів. З них виростають сильні життєздатні волоски.

Навесні можна зіткнутися з такими проблемами волосся, як:

• ламкість;

• посічення;

• підвищена жирність або, навпаки, сухість шкіри голови;

•випадіння волосся.

Щоб не стикатися з такими проблемами волосся, потрібно забезпечити їм належний догляд в холодну пору року (правильне живлення, захист пасом від негоди і т.д.). Але це вже буде наступної зими. А зараз нам потрібно відновити сухі ослаблені пасма. У цьому випадку експерти рекомендують дотримуватися кількох правил.

Миття.

Цю процедуру потрібно намагатися проводити не частіше ніж один раз на два дні. Навесні краще відмовитися від шампунів для додання об’єму, а віддати перевагу поживним і зволожуючим шампунів. У цьому випадку варто звернути увагу на шампуні бренду Kerastase. Наприклад, зволожуючий шампунь для всіх типів волосся з маслами серії Elixir Ultime. Завдяки оліям Pracaxi, камелії, кукурудзяних зерен і аргановій олії, які входять до його складу, шампунь відновить волосся, дбайливо очистить пасма, не обтяжуючи їх. Власницям дуже сухого волосся варто застосовувати шампунь-ванну для фундаментального живлення пасом Kerastase Nutritive Bain Magistral. Шампунь містить комплекс Гліко-Актив для глибокого зволоження волосся і попередження втрати вологи. Комплекс оснований на білках, ліпідах і глюкозі, реконструює фібру волосся, зміцнює його, надає силу і красивий блиск. Відновити довгі локони можна за допомогою шампуню Kerastase Resistance Bain Extentioniste, серії Resistance Extentioniste, яка розроблена з урахуванням всіх потреб довгого волосся.

Зволоження та живлення.

З зневодненням волосся потрібно боротися на щоденній основі. Для цих цілей потрібно користуватися не тільки бальзамами, а й різними сироватками, спреями і незмивними кремами. Наприклад, двофазне незмивне масло-спрей для ослабленого волосся Aura Botanica Essence Declat. Воно забезпечить не тільки зволоження, а й глибоке живлення кожного волоска.

Що стосується живлення, то для відновлення гідроліпідного балансу досить одного застосування масляної маски в тиждень. Наприклад, живильної маски з маслами для всіх типів волосся Kerastase Elixir Ultime Beautiful Oil Masque.

Також гарне живлення волоссю можна забезпечити за допомогою нічної сироватки Kerastase Nutritive 8H Magic Night Serum. Вона за ніч заповнює поживні речовини, втрачені в денний час, і створює захисне покриття на волоссі. Суміш 5 вітамінів (E, C, B3, B5, B6) запечатує кутикулу і надає волоссю шовковистості.

Стрижка та укладка.

На час відновлення волосся, краще відмовитися від сушки феном і використання різних стайлінгових приладів (утюжка, плойки, мультистайлера). Якщо без цього ніяк не обійтися, ставте фен на найнижчі температури, а перед укладкою користуйтеся термозащитою. Для ослабленого волосся перевагу краще віддавати кремовій консистенції, а не спреям. Наприклад, Kerastase Resistance Ciment Thermique. І

ноді дуже важко зістригти навіть сантиметр волосся, але буває так, що стрижка просто необхідна. Під час розчісування посічені кінчики доводиться смикати і тягнути вниз. При ослабленій кореневій системі це призводить до ще більшого випадання волосся.

Сподіваємося, що ця стаття допоможе Вам у правильному і ефективному догляді за волоссям навесні. Бережіть своє волосся! Доглядайте за ним дбайливо і своєчасно, при цьому використовуючи професійну косметику. І тоді навесні вони будуть радувати Вас своєю розкішшю і шовковистістю.

Купити косметику для весняного догляду бренду Kerastase запрошуємо Вас в інтернет магазин професійної косметики Primestyle.