Увійти в особистий кабінет
/
Реєстрація
пн.- пт.: 10:00-18:00
сб.: 10:00-14:00
Ми у соцмережах
Зворотній дзвінок
Повернутися до статей

Статті

Ізраїльська косметика - професійний захист від сонця. Що таке SPF? Як вибрати свій ідеальний сонцезахисний крем?

З настанням спекотних літніх днів ніжна шкіра обличчя має особливу потребу в гарному захисті від сонця. На сьогоднішній день в магазинах можна зустріти сонцезахисні засоби різних текстур з різними рівнями SPF. Тому при виборі санскріну у жінок виникає багато питань: що таке СПФ, який рівень захисту повинен бути у засоба, щоб він підійшов конкретного типу і стану шкіри, як вибрати сонцезахисний крем? Сподіваємося, що після прочитання цієї статті Ви зможете знайти відповіді на всі питання, що Вас цікавлять, і зможете вибрати свій ідеальний сонцезахисний засіб.

Види сонячного випромінювання

Перш за все потрібно розібратися, які існують види сонячного випромінювання і як вони впливають на шкіру людини.

Отже, сонячні промені діляться на три види. Це - UVA, UVB і UVC-випромінювання.

Найбезпечнішими (відносно) для людини вважаються промені спектру В (UVВ). Вони досягають тільки поверхні шкіри, відповідають за колір засмаги і можливі опіки. Також можуть викликати процес фотостаріння.

Промені спектру С, завдяки озоновому шару, не досягають поверхні Землі. Тому вони не впливають на людину.

Найнебезпечнішим вважається випромінювання спектру А. UVA-промені проникають в глибокі шари шкіри, при цьому руйнують колагенові волокна і еластин. Також можуть змінювати структуру ДНК, можуть викликати генетичні мутації і підвищити ризик виникнення раку шкіри. Сприяють виникненню небажаної гіперпігментації, викликають сухість шкірних покривів і запускають процес фотостаріння.

Але бояться сонячних променів і ховатися від них не потрібно. Навпаки їх розумна кількість корисна для правильного функціонування організму, оскільки під впливом сонечка синтезується вітамін D (він потрібен для правильного формування скелета), нестаток УФ-випромінювання уповільнює процес вироблення колагену (викликає в'ялість шкіри і передчасні зморшки), а також сонячне випромінювання стимулює вироблення ендорфінів і покращує імунітет.

Лише зловживання сонячними ваннами без захисту може порушити захисний шар шкіри, знизити її імунітет і привести до фотостаріння, виникненню сухості, гіперкератозу, утворення передчасних зморшок, викликати тьмяний колір обличчя.

Для того, щоб захистити шкіру від згубного впливу UV-випромінювання і створюють засоби з SPF, до складу яких додають сонцезахисні фільтри. Їх поділяють на фізичні і хімічні.

Фізичні фільтри утворюють екран на шкірі, який відображає UVB-промені. Найпопулярнішими з них є діоксид титану і оксид цинку. Вважаються найбезпечнішими для алергіків і людей з чутливою шкірою.

Хімічні фільтри вбираються в шкіру і поглинають сонячні промені. Залежно від активного компонента захищають від випромінювання спектру А, або від UVB-променів, або від випромінювання обох спектрів.

На сьогоднішній день виробники намагаються розробити такі формули сонцезахисних кремів, які включають як фізичні, так і хімічні фільтри. Це дозволяє максимально захистити шкіру від випромінювання обох типів.

Що таке SPF?

SPF (Sun Protection Factor) - це показник того, на скільки добре санскрін захищає шкіру від сонячного опіку. Іншими словами, Sun Protection Factor показує, яку кількість часу можна провести під активним сонцем, не отримавши при цьому опіку. Чим вище його рівень, тим краще захищена Ваша шкіра.

• Базовий рівень захисту досягається при SPF від 2 до 10;

• Середній - це SPF від 15 до 25;

• Високий рівень захисту досягається при SPF від 30 до 100.

Сонцезахисні креми з різними рівнями захисту відомих ізраїльських брендів пропонує інтернет магазин професійної косметики Primestyle. Вони представлені:

• Серією SUNBRELLA від Холі Ленд. Підходять будь-якому типу шкіри. Бувають з тоном і без.

• Серією Sun Care від GIGI. Тут Ви знайдете антивіковий сонцезахисний крем, зволожуючий денний санскрін і легку емульсію. Всі вони містять СПФ не менше 30 (СПФ 30 - 50).

• В асортименті ТМ Renew з'явилася новинка - зволожуючий крем з СПФ 50 Sun Protect Moisturizing Cream SPF-50, в складі якого крім сонцезахисних компонентів також присутні гіалуронова кислота, екстракт алое вера, Д- пантенол і інші корисні компоненти.

• Бренд Onmacabim також представляє своїм споживачам хороші сонцезахисні креми з тоном і без, які Ви знайдете серед доглядової косметики для пігментованої шкіри серії PR Line. В даному випадку хороший захист досягається за рахунок СПФ 30.

Сподіваємося, що ця стаття була для Вас корисною і, що після її прочитання Вам стало зрозуміло, як вибрати свій ідеальний сонцезахисний крем. Бажаємо теплого літа і прекрасного, незабутнього відпочинку!