Увійти в особистий кабінет
/
Реєстрація
пн.- пт.: 10:00-18:00
сб.: 10:00-14:00
Ми у соцмережах
Зворотній дзвінок
Повернутися до статей

Статті

Ізраїльська косметика - що б від сонця була тільки користь!

Ось і настали перші сонячні дні, не за горами сезон відпочинку, моря і відпусток. І тут всі починають замислюватися про два маст-хев літнього сезону - це сонцезахисні окуляри і сонцезахисні засоби. Якщо окуляри якось можна вибрати самим, то з вибором санскріна виникає багато запитань. Адже зараз на ринку косметики сонцезахисні засоби представлені величезною різноманітністю: від SPF різного рівня до різних консистенцій. У цій статті ми спробуємо допомогти розібратися, який крем підійде саме Вам.

Правила вибору та використання сонцезахисних засобів.

1. Санскрін потрібно вибирати відповідно до Вашого фототипу шкіри. По Фітцпатріку їх виділяють шість (від найсвітлішої шкіри): кельтський, нордичний, темний європейський, середземноморський, індонезійський і афроамериканський.

2. Якщо Ви більшу частину часу проводите в приміщенні, то Вам буде досить сонцезахисного засобу з SPF-15 або звичного крему, у складі якого присутній СПФ.

3. Якщо Ви збираєтеся на пляж, і будете проводити багато часу під активним сонцем, то краще скористатися засобом з SPF не менше 30.

4. Санскрін потрібно змивати і знову наносити кожні дві години, а також після купання або рясного потовиділення. Якщо Ви плануєте провести цілий день в офісі, то крем досить нанести вранці.

5. Що стосовно макіяжу, то фізичні фільтри потрібно наносити після зволоження, але до мейк-апу. Хімічні «поглиначі» можна використовувати і до зволоження.

Онлайн салон PRIMESTYLE пропонує Вашій увазі ряд якісних сонцезахисних засобів відомих ізраїльських брендів. Це:

Серія SUN CARE від GIGI. Представляє антивікові засоби з СПФ від 30 до 50.

Серія SUNBRELLA від HOLY-LAND ІЗРАЇЛЬ представляє сонцезахисні засоби з СПФ-30 з тоном і без.

PR LINE SUN BLOCK CREAM SPF 30 і PR LINE SUN BLOCK CREAM WITH MAKE-UP SPF 30 від Onmacabim - крем з тоном і без.

Що таке SPF і якими вони бувають?

SPF (Sun Protection Factor) - сонцезахисний фактор, який визначає на скільки довго Ви зможете пробути під сонцем після нанесення крему до моменту почервоніння. Наприклад, якщо відповідно до свого фототипу Ви можете перебувати під сонячними променями 5 хвилин і не згорати, то після нанесення Санскрін з SPF-30, Ваш час перебування на пляжі збільшиться в 30 разів.

Ці цифри досить умовні і дають лише приблизне уявлення про те, наскільки Ви захищені від променів UVB, які викликають почервоніння і сонячні опіки шкіри. Але вони не показують наскільки Ви захищені від UVA випромінювання, яке проникає глибоко в шкіру і викликає процес її фотостаріння.

Більшість сучасних сонцезахисних засобів містять в своєму складі фізичні і хімічні фільтри. Якщо вони обоє присутні в кремі, то Ваша шкіра захищена і від випромінювання типу B, і від випромінювання типу А.

Фізичні (мінеральні) фільтри рекомендується використовувати дітям і людям з дуже чутливою шкірою. Вони мають більшу гіпоалергенність, на відміну від хімічних. Найпопулярнішими мінеральними фільтрами є:

• діоксид титану (titanium dioxide);

• оксид цинку (zinc oxide).

Фізичним «блокаторам» не потрібно час для впитування. Вони, як би утворюють екран на шкірі, і відображають UVB промені. Хімічні «поглиначі» адсорбируют UVА промені. Найбезпечніші з хімічних фільтрів виділяють такі:

• авобензон (avobenzone),

• гомосалат (homosalate),

• октокрилен (octocrylene),

• октил салицилата (octisalate).

Але все-таки косметологи рекомендують використовувати фізичні фільтри (особливо, оксид цинку) - менше ризик появи роздратування.

У таблиці нижче підібраний SPF згідно фототипу шкіри.

Фототип

 

Відмінні риси

SPF

1. Кельтський

Біле волосся, блакитні очі, дуже біла шкіра. На сонці перебувати небажано взагалі. Шкіра практично не приймає загар

50+

2. Нордичний

Волосся світле, світло-русяве або каштанове, очі світлі, можуть бути веснянки. Засмага лягає погано, але все-таки трохи залишається на шкірі.

У перші дні перебування на сонці 50+, далі можна знизити до 20-30

 

3. Темний європейський

Темно-русяве або каштанове волосся, карі або сірі очі, шкіра практично без веснянок. Добре загоряють, практично ніколи не згорають.

10-20

 

Четвертий, п'ятий і шостий типи (середземноморський, індонезійський і афроамериканський) практично не потребують захисту. Четвертому і п'ятому типу можна взяти крем з SPF 6.

Ми дали лише невеликі рекомендації з використання сонцезахисних засобів. Але вибір завжди залишається за Вами. Бажаємо гарного відпочинку і більше прекрасних сонячних днів.