Увійти в особистий кабінет
/
Реєстрація
пн.- пт.: 10:00-18:00
сб.: 10:00-14:00
Ми у соцмережах
Зворотній дзвінок
Повернутися до статей

Статті

Що таке пілінг обличчя? Коли потрібно застосовувати? Основні види пілінгів.

Щоб шкіра обличчя була здоровою і молодою, її потрібно регулярно очищати і оновлювати. Якщо у молодої шкіри відновлювальні функції ще досить сильні і вона сама може підтримувати себе в гарному стані, то з віком це робити стає дедалі складніше. В такому випадку косметологи звертаються за допомогою до пілінгів.

Що таке пілінг? Його види та основні дії.

Пілінг (ексфоліація) - видалення ороговілих частинок шкіри за допомогою спеціальних засобів і методів. Під час ексфоліаціі видаляються омертвілі ділянки шкіри, що сприяє природному відновленню епідермісу, поліпшенню регенеративних і захисних функцій шкіри. Це, своєю чергою, призводить до зменшення гіперпігментації епідермісу, позбавлення слідів постакне, демодекозу і гіперкератозу, зникають ознаки раннього старіння. Процедура ексфоліаціі сприяє синтезу нових колагенових волокон.

Пілінги рекомендовані до застосування в таких випадках:

• для лікування вугрового висипу і позбавлення від його наслідків;

• для позбавлення від перших ознак старіння шкіри;

• гіперпігментація;

• виснаження шкірних покривів, погіршення кольору обличчя;

• з їх допомогою можна звузити пори і нормалізувати виділення шкірного сала;

• пілінги використовують перед більш глибокими косметичними процедурами.

Фахівці поділяють пілінги на хімічні і механічні.

За основу хімічних ексфоліаторов взяті кислоти різних концентрацій. В основному використовуються АНА-кислоти з додаванням різних мікроелементів і вітамінів, рідко ВНА (в косметології - саліцилова кислота). Даний тип пілінгів в свою чергу ділиться на поверхневий, серединний і глибинний. Поверхневу процедуру ексфоліації можна проводити і в домашніх умовах, тоді, як серединна проводиться косметологами в салонах краси, оскільки вона не вимагає особливих умов і знань. А ось глибинні пілінги дуже агресивні, призначаються в рідкісних випадках і повинні проводиться тільки досвідченим лікарем в умовах стаціонару.

В основі механічних пілінгів лежить видалення ороговілих клітин шкіри за допомогою абразивних частинок. Цей тип засобів не настільки агресивний в порівнянні з хімічними, тому частіше використовується в домашньому догляді.

Але яким би видом пілінгу Ви не зібралися скористатися, перед цим потрібно обов’язково проконсультуватися у косметолога. Він підбере засіб, грунтуючись на стані Вашої шкіри.

Ще одне важливе зауваження! Очищати шкіру за допомогою пілінгів краще в осінньо-зимовий період, коли спостерігається найменша сонячна активність. Також не слід робити пілінг перед важливою подією, оскільки в результаті процедури протягом декількох днів може спостерігатися почервоніння і лущення шкіри.

Приклади пілінгів

Онлайн-салон Primestyle запрошує Вас відвідати сторінки нашого інтернет-магазину, де Ви зможете ознайомитися з каталогом професійної ізраїльської косметики і підібрати відповідний для Ваших потреб пілінг.

Primestyle рекомендує власницям проблемної шкіри звернути увагу на м'який пілінг Complex Peel Solusion від Renew. Також багато позитивних відгуків отримав пілінг Balance Peel III від відомого виробника професійної ізраїльської косметики - бренду Holy Land. Це засіб очищає пори, зменшує комедони, осередки запалень, покращує вигляд рубців постакне і сприяє позбавленню від вугрів.

Для отримання омолоджуючого ефекту фахівці рекомендують застосовувати Superlift Peel від Холі Ленд. Він заснований на АНА кислотах і ретинолі, що дозволяє домогтися яскраво-вираженого омолоджуючого і оновлюючого ефекту.

Пілінг Holy Land Renew Peel IV рекомендується для підлітків і молодих людей, шкіра яких потребує швидкого оновлення.

Для щоденного оновлення фахівці Holy Land Cosmetics розробили пілінг-скраб Daily Micro Peel, що містить мікрогранули, які м'яко очищають шкіру обличчя від забруднень і ороговілих клітин.

Якщо у Вас ніжна шкіра і потрібно делікатний засіб, спробуйте White Peel від Holy Land або ензимний пілінг-ексфоліатор Enzyme Exfoliator від Renew.

Косметологи торгової марки Renew не залишили без уваги делікатну область навколо очей, яка теж вимагає регулярного оновлення та очищення. Вони розробили Eye Complex Peeling - комплексний хімічний пілінг для зони навколо очей. Eye Complex Peeling використовується в професійних доглядах і призначається для профілактики і лікування вікових змін шкіри в периорбітальній зоні.