Увійти в особистий кабінет
/
Реєстрація
пн.- пт.: 10:00-18:00
сб.: 10:00-14:00
Ми у соцмережах
Зворотній дзвінок
Повернутися до статей

Статті

Крем для обличчя - як зробити вірний вибір?

Крем для обличчя є в косметичці кожної жінки. Без цього невід'ємного атрибуту догляду неможлива здорова і красива шкіра. Часто жінки стикаються з труднощами при виборі крему і орієнтуються на рекламні ролики або відгуки подруг. Однак, для того щоб вибрати крем, який буде чинити позитивний ефект на вашу шкіру і помітно покращувати її стан, потрібен індивідуальний підхід. Усі знають: що підходить одному типу шкіри, абсолютно не підходить іншому. Добре, якщо крем для вас підбирає ваш косметолог - він знає стан вашої шкіри і її слабкі місця і, виходячи зі свого професійного досвіду, порадить оптимальний засіб. Якщо ж ви самостійно підбираєте косметику для догляду, вам буде корисна інформація, представлена ​​в цій статті.

На що звернути увагу при виборі крему для обличчя?

Крем для області навколо очей

Періорбітальна область - це найбільш чутлива ділянка на обличчі. Шкіра тут тонка і ніжна. У ній практично відсутні сальні залози, а її схильність негативному впливу зовнішніх факторів на порядок вище. Тому для даної зони необхідний спеціальний крем. Наносити крем для обличчя на шкіру в періорбітальній області не варто - це засіб занадто «важкий» для неї. Як результат, можуть виникнути набряки і подразнення, шкіра буде розтягуватися, утворюючи небажані зморшки.

Вибираючи крем під очі, уважно читайте його склад. Список інгредієнтів на баночці з кремом представлений в порядку зменшення їх концентрації в засобі. Так, перший у списку компонент матиме найвищу концентрацію, а процентний вміст останнього інгредієнта в списку - найменший. Якщо ви не впевнені з розшифровкою складу косметичного засобу, зверніться до інтернету. Там ви напевно знайдете докладний опис властивостей (як позитивних, так і негативних) будь-якої речовини, представленого в кремі.

Наведемо деякі найбільш поширені і корисні складові крему для повік.

Ретинол - одна з кращих відновлюючих і омолоджуючих речовин, які застосовуються в косметології. Він видаляє ороговілі частинки шкіри, тим самим розгладжуючи поверхню і забезпечуючи рівномірний тон, а також стимулює вироблення колагену і еластину в глибоких шарах шкіри. Це сприяє поступовому вирівнюванню зморшок, підвищенню пружності та еластичності шкіри, зміцненню і підвищенню її захисних властивостей. Моментально ефекту від ретинолу чекати не слід. Але при регулярному застосуванні якісного крему з ретинолом вже через тиждень ви побачите результат - підтягнуту, молоду і свіжу шкіру навколо очей.

Вітамін С цінується в косметології за виражені антиоксидантні властивості. Він запобігає окисленню і бореться з вільними радикалами, тому зберігає молодість шкіри і попереджає передчасне старіння. Крім цього, вітамін С сприяє зростанню колагенових волокон, бере участь в процесах регенерації шкіри, захищає її від негативного впливу зовнішніх факторів.

Мідь як компонент косметичного крему забезпечує оптимальне відновлення шкірного покриву, усуває вільні радикали. Дуже важлива її функція зшивання нових молекул колагену і еластину, завдяки чому підвищується їх міцність і шкіри в цілому.

Кофеїн досить часто зустрічається у формулі кремів для повік. Він забезпечує моментальний ефект підтяжки, швидко розгладжує зморшок і надає шкірі сяйво. Такий крем хороший лише для екстрених випадків, коли необхідно виглядати на всі сто. Вже через пару годин ефект від використання кофеїну зникне, шкіра знову виглядатиме втомленою і тьмяною. Мінусом кофеїну є якраз механізм його дії - він сушить шкіру, скорочує кількість вологи в клітинах, чим і обумовлений його миттєве вплив.

Упаковка крему для повік дуже важлива. Ідеально, якщо засіб упаковано в тюбик або в банку з дозатором. Коли це так, косметичний засіб не стикається з повітрям і зберігає свої первинні властивості надовго. Крім того, в цьому випадку бруд або мікроорганізми з пальців рук не зможуть потрапити у вміст баночки, що також зберігає якість крему.

Якщо після нанесення крему на повіки ви відчуваєте дискомфорт або відчуття печіння, виникає почервоніння або подразнення шкіри, то даний засіб вам не підходить. Прикро, начитавшись позитивних відгуків про крем в інтернеті і виклавши чималу суму за покупку, виявити таку неприємність. Щоб цього уникнути тестуйте крем в магазині перед покупкою - зазвичай компоненти, які не підходять вашій шкірі, проявляють себе протягом декількох хвилин. Здійснюючи покупку в нашому інтернет магазині, вказуйте, який крем для повік ви бажаєте протестувати, і, за наявності пробника на складі, ми обов'язково вам його надішлемо.

Крем для обличчя

Для початку визначте, який у вас тип шкіри. При нормальному типі шкіра пружна, м'яка, без розширених пор, запалень і лущення. По суті, нормальна шкіра - це мрія будь-якої жінки. Щоб підтримувати її стан потрібний легкий зволожуючий крем не жирної консистенції. Неправильно наносити крем, призначений для сухої шкіри, на шкіру нормального типу. Це може спровокувати посилення роботи сальних залоз і, як наслідок, порушить оптимальний гідро-ліпідний баланс.

Жирна шкіра характеризується розширеними порами, підвищеним саловиділенням, жирним блиском, вона дуже схильна до виникнення вугрів і прищів. Тому до складу крему для жирної шкіри включають себорегулюючі і порозвужуючі компоненти (цинк, сірка, вітаміни групи В). Для функції підсушування в крем додають косметичні спирти. В якості антисептиків - екстракт календули, ромашки і алое. Для гідратації жирної шкіри (яка, до речі, як і будь-який інший тип її потребує) формула збагачується зволожуючими інгредієнтами, а для захисту від сонця - ультрафіолетовими фільтрами (фізичними і хімічними). Мауючу дію крему обумовлено крохмалем, тальком або пудрою природного походження, доданої до складу.

Суха шкіра спричиняє своїй власниці дискомфорт. Після вмивання з'являється виражене відчуття стягнутості і печіння, яке проходить при нанесенні зволожуючих засобів. При несприятливих факторах або неправильному догляді суха шкіра лущиться і тріскається. І хоч в молодості вона і виглядає привабливо, але без належного догляду вона швидко старіє і втрачає тонус. Крем для сухої шкіри містить велику концентрацію зволожуючих і живильних речовин, серед яких рослинні олії, гліцерин, гіалуронова кислота, молочна кислота, вітаміни А і Е. Такий крем має жирну консистенцію, але шкіра сухого типу швидко його вбирає.

Часто шкіра в області чола, носа й підборіддя лисніє, а на щоках - лущиться і стягується. Це комбінований тип шкіри. Для нього також випускаються спеціальні креми, які містять як підсушуючі та матуючі інгредієнти, так і такі, що підвищують рівень гідратації шкіри.

Ще один важливий момент у виборі крему - це вікова категорія, для якої призначений засіб. Не поспішайте використовувати антивікові креми, якщо в цьому немає гострої необхідності. Анти-едж косметика діє за принципом заміщення - якщо активно використовувати такий засіб на молодий шкірі, то вироблення дермою власних біологічно активних речовин, що відповідають за підтримання здоров'я і краси, значно знижується. Як результат, шкіра швидше старіє.

Найбільш поширена градація кремів за віком така:

25-30 років - зволожуючий крем для молодої шкіри і від перших зморшок;

35-40 років - крем з ефектом ліфтингу;

45 - 55 років - антивіковий крем з вираженим впливом;

від 60 - активний анти-едж крем.

Орієнтуйтеся на неї при виборі косметики по догляду.

Формула крему для зрілої шкіри містить гіалуронову кислоту, ретинол, АНА-кислоти, ненасичені і насичені жирні кислоти, вітаміни Е, С, коензими, гормони, α-, β-гідроксикислоти, пептиди, антиоксиданти, екстракти рослин і натуральні олії, речовини, що транспортують кисень до клітин.

Пам'ятайте, правильно підібраний крем для обличчя - запорука краси і молодості вашої шкіри!

Читайте також: Декоративна косметика: Про що говорить склад косметичних засобів?