Увійти в особистий кабінет
/
Реєстрація
пн.- пт.: 10:00-18:00
сб.: 10:00-14:00
Ми у соцмережах
Зворотній дзвінок
Повернутися до статей

Статті

Основні правила правильного догляду за шкірою обличчя взимку

Напевно, не знайдеться жодної жінки, яка не стикалася в холодну пору року із подразненням та запаленням шкіри, її сухістю, зневодненістю, відчуттям стягнутості, печінням та іншими неприємними наслідками, пов'язаними з негативним впливом агресивних факторів навколишнього середовища, властивих зимі.

Такий стан шкіри обумовлений порушенням її гідроліпідного балансу, яке відбувається через перепад температур (коли людина знаходиться в приміщенні з центральним опаленням, теплому транспорті, а потім виходить на холодне повітря), спазмом судин, подразненням нервових закінчень. Також у холодну пору року шкіра виробляє менше себуму, що суттєво знижує її захисні здібності.

Тому взимку шкірний покрив потребує особливої уваги та догляду. Щоб зустріти весну з гарною і здоровою шкірою, потрібно неухильно дотримуватися кількох нескладних правил зимового догляду.

Взимку очищуйте шкіру за допомогою максимально ніжних та делікатних засобів для очищення. Це необхідна міра, щоб уникнути травматизації та пересушування шкірного покриву. Також необхідно відмовитися від підсушуючих та спиртовмісних гелів і тоніків (або користуватися ними не щодня). У цьому випадку на допомогу прийде ізраїльська косметика Крістіна з ніжним очищуючим мусом лінії Unstress та зволожуючим очищуючим засобом Forever Young Moisturizing Facial Wash.

Застосовуйте взимку м'які відлущуючі засоби. Логічно, що використання ексфоліантів може додатково висушити шкіру, але це не означає, що в холодну пору від них потрібно повністю відмовлятися. Пілінг потрібно проводити протягом усього року, оскільки він сприяє покращенню регенеративних властивостей шкіри та посилює дію засобів основного догляду. Тільки в даному випадку краще застосовуйте гомажі з круглими частинками або крем-ексфоліанти, що містять кислоти в низькій концентрації. Наприклад, крем-пілінг із гранулами жожоба німецького бренду Dr. Spiller.

Обов'язково зволожуйте шкіру обличчя, тільки робіть це щонайменше за 30 хвилин до виходу на вулицю. Взимку потрібно відмовитися від легких гелів та флюїдів, і віддати перевагу більш щільним кремам. Вони, завдяки своєму складу, утворюють на шкірі тонку плівку, яка захистить її від негативного впливу холоду та сухого повітря опалюваних приміщень.

AZULENE Day Cream бренду Холі Ленд не тільки добре зволожить шкіру, але й позбавить її від подразнень, знизить чутливість та відновить після обвітрювання. Також для активнішого зволоження під креми або маски можна застосовувати зволожуючі сироватки. Наприклад, сироватку з гіалуроновою кислотою італійського бренду Alissa Beaute - Bio Active Hyaluronic Acid.

Застосовуйте у зимовому догляді засоби з вітаміном С, який ефективно освітлює, зміцнює шкіру, покращує вироблення колагену (що сприяє кращому утриманню вологи) та активно захищає її від агресивних факторів зовнішнього середовища. Величезною популярністю серед кремів професійної косметики з вітаміном С користуються крем-антиоксидант Moisturizing Cream Vitamin C SPF-25 від Renew або крем C the SUCCESS Cream бренду Холі Ленд.

Якщо зимові канікули збираєтесь провести у горах, обов'язково використовуйте сонцезахисні креми. Інакше можна постраждати від наслідків у вигляді опіку чи небажаної пігментації. Підходящий сонцезахисний крем можна вибрати серед засобів LAMIC COSMETICI або лінійок SUNBRELLA Холі Ленд та Summer Glow Line від Dr.Spiller.