Увійти в особистий кабінет
/
Реєстрація
пн.- пт.: 10:00-18:00
сб.: 10:00-14:00
Ми у соцмережах
Зворотній дзвінок
Повернутися до статей

Статті

Основні правила вибору сонцезахисного крему для обличчя

З настанням часу активного сонця і поїздок в теплі країни, необхідно задуматися про надійний захист шкіри обличчя від ультрафіолетового випромінювання. Оскільки сонцезахисний крем або базовий крем з достатнім рівнем SPF захистять шкіру не тільки від сонячних опіків, а й від фотостаріння, що, в свою чергу, уповільнить процес природного старіння.

Але як вибрати той самий засіб серед широкого розмаїття кремів з СПФ? Перш за все, потрібно розібратися в деяких термінах.

1. Ультрафіолетове випромінювання (UV) ділиться на два типи UVA (довгохвильове) і UVB (середньохвильове). UVB-випромінювання викликає в шкірі утворення меланіну (власне засмаги) і може викликати сонячні опіки. UVA небезпечне цілий рік. Цим променям не страшна навіть похмура погода. Вони здатні проникати в глибокі шари шкіри, викликати руйнування клітин і провокувати виникнення зморшок, пігментації і меланом.

2. SPF - це показник, який свідчить про ступінь захисту шкіри від ультрафіолетового випромінювання спектру В. SPF визначає скільки часу Ви можете безпечно перебувати під сонцем. Так якщо Ви обгоряєте через 10 хвилин перебування під сонцем, при використанні сонцезахисного крему цей час збільшується в 15 разів (150 хвилин = 2,5 години).

3. PA - система для вимірювання рівня захисту від променів спектру А (UVA). Ця система розроблена японськими фахівцями. Рівнів РА існує всього чотири: РА + (низький рівень), РА ++ (помірний), РА +++ (високий), РА ++++ (ультра високий рівень захисту від UVA-випромінювання).

4. Сонцезахисні фільтри бувають фізичні (мінеральні) і хімічні.

Мінеральних фільтрів існує всього два. Це - діоксид титану і оксид цинку. Ці компоненти працюють як дзеркало - вони відображають сонячне випромінювання типу В від поверхні шкіри. Креми з фізичними фільтрами добре підходять людям, схильним до алергічних реакцій і власникам чутливої шкіри.

Хімічні фільтри же навпаки поглинають і нейтралізують UVA. Таких сполук налічується більше 20. Найбільш популярними з яких є авобензон, оксибензон, гомосалат, октокрилен, октил салицилата і інші.

Вважається, що максимальний захист від сонячного випромінювання можна отримати при використанні кремів, які містять два види фільтрів. Той факт, що засіб захищає від випромінювання спектру А, позначається спеціальною абревіатурою на тюбику. Це - UVA, обведене колом, або РА з різною кількістю +, в залежності від рівня.

Щоб правильно підібрати крем з СПФ, необхідно розібратися в яких умовах і для якого типу шкіри він буде застосовуватися.

Якщо Ви збираєтеся провести свою відпустку в теплих країнах, Вам необхідно взяти з собою санскрін з високим рівнем СПФ (неменше 30). В такому випадку, варто звернути увагу на сонцезахисні креми бренду Холі Ленд - SUNBRELLA SPF30 Cream або Sunbrella Demi Make-up Cream, який не тільки надійно захистить шкіру від UVA і UVB-випромінювання, а завдяки тонуючому ефекту вирівняє її колір і текстуру.

Також популярністю серед клієнтів інтернет магазину Primestyle користуються сонцезахисні креми ще одного бренду-виробника професійної ізраїльської косметики під назвою Onmacabim. PR Line Sun Block Cream SPF 30 теж буває з тоном і без.

Якісні сонцезахисні креми можна знайти серед асортименту косметики преміум класу французького бренду Academie. Зволожуюча захисна емульсія SPF 30 серії Derm Acte завдяки легкій нещільній текстурі чудово підійде навіть власницям жирної та комбінованої шкіри; крем 365 днів UV Screen SPF 50 - ідеальний засіб для догляду за шкірою влітку, а також під час поїздок в теплі країни (до складу цього крему входять зволожуючі компоненти); освітлюючий захисний крем 365 днів SPF 50 UVA / UVB PA ++++ серії White Derm Acte не тільки захищає шкіру від ультрафіолетового випромінювання, але і відбілює пігментні плями, перешкоджає фотостарінню. Засіб підходить також для чоловічої шкіри.

Якщо період активного сонця Ви плануєте провести в місті, тоді Вам буде достатньо базового крему, який містить SPF-фільтри. Наприклад, крему-антиоксиданту Moisturizing Cream Vitamin C SPF-25 від Renew.